Sådan vælger du den rigtige køberrådgiver

image

Boligkøb er for de fleste mennesker den største private enkeltinvestering, de foretager i løbet af deres liv. Samtidig er det noget, som de fleste gør så sjældent, at de ikke får ret meget erfaring på området. Det er derfor heller ikke så mærkeligt, at det er blevet almindeligt for boligkøbere at inkludere en boligrådgiver i processen. Men hvis samarbejdet skal fungere, og du som køber får lige netop den hjælp, du har brug og føler dig tryg undervejs, er det vigtigt at finde den rette køberrådgiver ud fra dine behov og præferencer.

Hvilken hjælp kan du få fra en køberrådgiver?

Der er ikke noget lovkrav om, at du som køber skal have en køberrådgiver, når du handler hus. Som køber skal du blot huske, at ejendomsmægleren som regel er på sælgerens side. Sammen er deres mål oftest at få solgt huset til den bedst mulige – altså højeste – pris for sælgeren. Du vil sikkert opleve, at din bankrådgiver kun forholder sig til din finansiering af købet – det er nemlig det, han eller hun ved en masse om. Men der er en række andre vigtige aspekter, hvor du som køber godt kan have brug for neutral og seriøs sparring eller assistance.

Afhængig af behov og ønsker vil du kunne få hjælp og rådgivning omkring sådan noget som…

  • Tjek af boligens tilstand og vurdering af dens værdi
  • Prisforhandling
  • Udarbejdelse eller kontrol af skøde
  • Gennemgang af købsaftale og andre dokumenter
  • Udarbejdelse/godkendelse af refusionsopgørelse 
  • Korrespondance med sælger/mægler
  • Ansøgninger om eventuelle tilladelse fra stat/kommune

Jeg tilbyder to pakkeløsninger, der omfatter de gængse former for købsassistance og enkelte tilvalgsydelser, der er relevante i særlige tilfælde. Særligt som førstegangskøber kan du opleve, at du føler dig usikker på, hvilke dele af processen omkring et boligkøb, du måske har brug for hjælp til. Måske er du endnu ikke helt inde i, hvordan sådan noget foregår og hvilke faldgruber, der kan være undervejs.

image

Kompetent og nærværende køberrådgiver i Slagelse

Tillid til rådgiveren og god kommunikation er alfa og omega. Særligt som førstegangskøber kan du have behov for at føle dig hørt og taget i hånden i forbindelse med en stor investering, der måske kommer til at danne ramme om din og din families tilværelse i år frem. Netop derfor lægger jeg også stor vægt på at være nærværende i forhold til mine kunder, og jeg gør alt for at sætte mig ind i jeres situation og jeres ønsker. Hos mig bliver du inddraget og hørt. Med en kompetent og seriøs køberrådgiver får du en ekstra sikkerhed for, at vigtige detaljer ikke bliver glemt, og at du som køber kan føle dig tryg og godt oplyst, inden du skriver under på købsaftalen.

Jeg er selv uddannet ejendomsmægler og har mange års erfaring i den branche. Oven i det har jeg valgt at gennemgå Dansk Ejendomsmæglerforenings kursus i køberrådgivning, der afsluttes med en eksamen. Det giver mig et godt udgangspunkt for at sikre, at du får den bedst mulige købsoplevelse i forbindelse med dit boligkøb. Og for en sikkerheds skyld har jeg en forsikring, der dækker dig som kunde ved fejl eller mangler i rådgivningen.

Kontakt mig, og vi kan sammen finde frem til, hvordan vi får din bolighandel i hus på en overskuelig og behagelig måde.

FAQ

Har alle køberrådgivere samme uddannelse?

Nej. I princippet kan alle yde boligrådgivning uanset uddannelsesbaggrund. Dansk Ejendomsmæglerforening udbyder dog et kursus i køberrådgivning med afsluttende eksamen. Det kursus har jeg selv taget som overbygning på min uddannelse og erfaring som ejendomsmægler.

Hvad kan en køberrådgiver hjælpe med?

Du kan få hjælp til gennemgang af boligen, økonomien i handlen, korrespondance med sælger, gennemgang af alle de juridiske dokumenter i forbindelse med handlen mm. Jeg tilbyder pakkeløsninger samt tilvalgsydelser, der er relevante i særlige tilfælde.

Kan jeg finde en køberrådgiver i Slagelse?

Ja. Jeg har etableret mig i Slagelse og omegn som uafhængig køberrådgiver efter at have arbejdet som ejendomsmægler i en årrække. Hos mig får du personlig og fagligt velfunderet køberrådgivning.